Zoek
Contact
Verwarmingsadvies

Welke verwarming kiezen in 2025?

In 2025 is een warmtepomp voor veel huishoudens een goede keuze, vooral door de hoge efficiëntie en lage energiekosten. Het beste verwarmingssysteem kan echter verschillen per woning en in sommige gevallen is een gasketel nog steeds de beste optie. Een hybride systeem is voor veel woningen ook een uitkomst, waarbij een warmtepomp en gasketel samenwerken om zo efficiënt mogelijk te verwarmen.

Welke verwarming kiezen in 2025?

Het kiezen van een nieuw verwarmingssysteem kan lastig zijn, zeker met de relatief hoge energieprijzen en vele technieken die vandaag de dag beschikbaar zijn. De beste keuze is onder andere afhankelijk van je wensen, budget en woning. De belangrijkste technieken zijn hieronder weergegeven.

Geen resultaten gevonden

Warmtepompen

Wil je verwarmen op een manier die het milieu beschermt én energiekosten bespaart? Dat kan met een warmtepomp.

Zonneboilers

Een zonneboiler werkt op zonne-energie en is een zuinige manier om water te verwarmen zonder CO2-uitstoot.

Cv-ketels

De meeste huishoudens in Nederland maken gebruik van een cv-ketel om water voor de verwarming, douche en kranen in huis te verwarmen.

Hr-ketels

Een hr-ketel is een zeer zuinige variant op de verwarmingsketel. Met een nieuwe hr-ketel bespaar je flink op je energierekening in vergelijking met oudere modellen.

Elektrische boilers

Een elektrische boiler bespaart gas, omdat het verwarmingselement dat het water opwarmt alleen op elektriciteit werkt.

Airco's

Lees hier de voordelen, verschillen, techniek en kosten.

Beste verwarming voor de toekomst

Een warmtepomp is de beste verwarming voor de toekomst. Met dit systeem kan een woning volledig worden verwarmd zonder aardgas. Een all-electric warmtepomp werkt uitsluitend op elektriciteit en onttrekt energie uit omgevingsbronnen, zoals de lucht of bodem. Met oog op de energietransitie, de hoge gasprijzen en de hoge efficiëntie van warmtepompen is het duidelijk een verwarmingssysteem dat klaar is voor de toekomst.

Heb je zonnepanelen? Een warmtepomp werkt op elektriciteit en door je woning en water te verwarmen tijdens de uren dat je zonnepanelen elektriciteit opwekken, bespaar je flink op je energiekosten. Bovendien zijn alle warmtepompen van Vaillant Smart Grid Ready, waardoor er met een slim systeem automatisch kan worden verwarmd tijdens zonnige uren.

Welke verwarming kiezen bij renovatie?

Bij een renovatie is het aan te raden om te kiezen voor een warmtepomp. Bij een goed geïsoleerde woning kan een warmtepomp mogelijk als enige verwarming worden gebruikt. Bij woningen die ouder of minder goed geïsoleerd zijn kan ook een warmtepomp worden geïnstalleerd, maar dan als hybride systeem. In dit geval werkt de warmtepomp samen in combinatie met een cv-ketel op aardgas, waarbij de ketel bijspringt als de vraag naar warm water hoog is of als het erg koud is buiten.

Beide systemen zijn zeer efficiënt en kunnen op de lange termijn zorgen voor flinke besparingen op je energiekosten. Daarnaast is er ook een warmtepomp subsidie beschikbaar die het plaatsen van een dergelijk systeem nog aantrekkelijker maakt.

Woning verwarmen met gas

Het grootste gedeelte van de Nederlandse huishoudens verwarmd hun woning met aardgas. Door de energietransitie worden er soms echter vraagtekens gezet bij het aanschaffen van nieuwe ketels die een woning verwarmen op gas. De Rijksoverheid heeft als doel gesteld de CO2-uitstoot van Nederland te verminderen door over te stappen op duurzame energie.

Toch is verwarmen met aardgas vandaag de dag nog steeds een interessante verwarmingsmethode. Gasketels van Vaillant zijn zeer efficiënt en kunnen in de meeste woningen makkelijk geïnstalleerd worden. Bovendien zijn niet alle woningen geschikt voor een warmtepomp, waardoor gas al snel de beste keuze is. Neem contact op met een Installatiepartner van Vaillant om meer informatie te ontvangen over het plaatsen van een nieuw verwarmingssysteem bij jou thuis.

Op zoek naar een nieuwe verwarming?

Vind een Installatiepartner van Vaillant bij jou in de buurt of vraag een offerte aan voor een systeem en ontvang direct alle informatie.