Brine-water warmtepomp | Informatie & Advies

Een brine-water warmtepomp onttrekt warmte uit de grond en gebruikt dit om je woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien.

Offerte aanvragen

Wat is een brine-water warmtepomp?

Een bodemwarmtepomp, ook wel bekend als brine-water warmtepomp of grond-water warmtepomp, is een systeem dat energie haalt uit de grond voor het verwarmen van een woning en tapwater. Hiervoor wordt er een netwerk van buizen aangelegd die zowel verticaal als horizontaal in de grond kunnen worden geplaatst.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de grond kunnen oppervlaktecollectoren of aardwarmtesondes (tot 100 meter diep) worden gebruikt. Voor de installatie van een aardwarmtesonde is een diepteboring nodig. In beide gevallen wordt vorstbestendig zout water gebruikt als medium om warmte over te dragen. Een geschikte warmtepomp kan in de zomer ook worden gebruikt om ruimtes te koelen.

Interesse in een warmtepomp?

Vraag een offerte aan bij een van onze Installatiepartners en ontvang direct alle informatie over een warmtepomp bij jou thuis.

Voordelen brine-water warmtepomp

Gasloos verwarmen

Met een brine-water warmtepomp kun je je woning en tapwater volledig elektrisch verwarmen. Dit betekent dat je van het gas af kunt en hierdoor minder afhankelijk bent van de schommelende gasprijzen.

Lagere energiekosten

Een brine-water warmtepomp is een zeer efficiënt systeem dat kan zorgen voor aanzienlijke besparingen op je energiekosten. Zeker in combinatie met zonnepanelen is dit een voordelig werkend systeem.

Hoge subsidies

In 2025 zijn er vanuit de Nederlandse hoge subsidies beschikbaar voor huishoudens die een warmtepomp installeren. Hoe hoger het vermogen van de warmtepomp in kW, hoe hoger de subside.

Bovendien ontvangen warmtepompen met energielabel A+++ (A+++ ➞ D) een aanvullende subsidie. De warmtepompen van Vaillant voldoen hieraan.

Beter voor het milieu

Met een brine-water warmtepomp draag jij je steentje bij aan klimaatbescherming. De hoge efficiëntie en gasloze verwarmingsmethode zorgt voor minder CO2-uitstoot. Als je groene stroom afneemt is de uitstoot zelfs nihil.

Interesse in een warmtepomp?

Vraag een offerte aan bij een van onze Installatiepartners en ontvang direct alle informatie over een warmtepomp bij jou thuis.